Mandelik Asit
acı bademden elde edilen bir çeşit alfa hidroksi asidi. işlev olarak aynı olmakla beraber (derinin üst katmanındaki hücreler arası bağları çözüp dökülmelerini sağlamak), glikolik ve laktik aside göre daha büyük moleküllere sahip olduğundan cilt tarafından daha yavaş emilir ve daha az derine iner. bu yüzden diğer iki aside göre daha nazik ve hassas ciltlere tavsiye ediliyor. antibakteriyel olduğu için sivilceli ciltler için de ideal. 30%-70% oranlarındaki glikolik asidin sebep olabildiği kırmızılığa (erythema) mandelik asit sebep olmuyormuş. ayrıca diğer alfa hidroksi asitleri gibi cildi nemlendirme özelliği var.
bu asidin salisilik asit gibi yağda çözünebildiğini okudum birkaç yerde, ama bendeki textbooklarda böyle bir bilgi göremedim. doğruluğundan emin olamadım o yüzden. daha fazla okuma için bazı linkler: 1, 2, 3
ünlü bir mandelik asit peelingi, muac'nin sattığı %25'lik olan. her gün değil, haftada bir kez (ya da daha uzun aralıklarla) olmak üzere, nötralize etmeden önce ciltte bekletme süresini her defasında uzatarak kullanılıyor.
ziaja'nın akneli ciltlere yönelik manuka tree serisi ürünlerinde de düşük miktarlarda bulunmakta.
ziaja'nın akneli ciltlere yönelik manuka tree serisi ürünlerinde de düşük miktarlarda bulunmakta.
Comments
Post a Comment