Benton Snail Bee High Content Steam Cream
Benton’un en popüler ürünlerinden biri olan bu krem, ismini içeriğindeki salyangoz ekstraktı, arı zehiri ve kremin yapılış şekli olan buharlama yönteminden alıyor. Normalde emülsiyonların sıcak fazında eklenen içerikler bir kapta alttan ısıtılarak eritilir ve karıştırılır, ancak anladığım kadarıyla buharlama yönteminde içeriklere çok yüksek ısıda buhar veriliyor ve bu şekilde çözünmeleri sağlanıyor. Bu yöntemle, kreme eklenen çeşitli antioksidan ve vitaminlerin etkinliklerini daha az kaybetmeleri sağlanmış oluyor iddiaya göre. Üzerine yapılmış bir araştırma var mi emin değilim, o yüzden kesin bilgi olarak almıyorum fakat kremin gerçekten enteresan bir dokusu var.
Öncelikle bu kremde ana solvent olarak su yerine sadece salyangoz salgısı olduğunu okumuştum ancak soko glam’deki içerik listesine göre bu doğru değil. Cosdna’deki içerik listesine göre ise ilk sırada, oranı %64 olmak üzere salyangoz sıvısı var. Hangisi doğru emin olamadım açıkçası. G. Kore menşeli kozmetiklerde içerik listelerinin sıralanma kurallarındaki farklardan dolayı karışıklık olabiliyor. Anladığı kadarıyla salt mukus değil, suda çözülmüş bir miktar salyangoz sıvısı içeriyor.
Içindekiler: Aqua (Water), Butylene Glycol (solvent), Snail Secretion Filtrate (Salyangoz Salgısı, cilt onarıcı ve yatıştırıcı, hümektan), Glycerin, Cetyl Ethylhexanoate, Niacinamide (b3 vitamini, antioksidan, antienflamatuvar, cilt aydınlatıcı), Behenyl Alcohol, 1,2-Hexanediol, Cetearyl Olivate (emoliyan), Palmitic Acid (emoliyan), Sorbitan Olivate (emulsifiye edici, emoliyan), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (jojoba yağı, emoliyan), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (ayçiçeği yağı, emoliyan), Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil (aspir yağı, emoliyan), Argania Spinosa Kernel Oil (argan yağı, emoliyan), Sodium Hyaluronate (hyaluronik asidin tuzu, hümektan), Plantago Asiatica Extract, Diospyros Kaki Leaf Extract, Salix Alba (Willow) Bark Extract (söğüt kabuğu ekstraktı, zayıf bir salisilik asit muadili), Ulmus Campestris (Elm) Extract, Laminaria Digitata Extract (bir tür yosun ekstraktı, hümektan), Tocopheryl Acetate (e vitamini, antioksidan), sh-Oligopeptide-1 (yara onarımını ve cilt yenilenmesini hızlandıran bir peptid), Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Lauric Acid, Myristic Acid, Carbomer (jelleştirici, kremin kolay yayılmasını sağlar), Urea (hümektan), Arginine (vücut tarafından protein sentezinde kullanılan bir amino asit, kozmetiklerde kolajen üretimini artırma özelliği için tercih ediliyor), Adenosine (cilt onarıcı ve yatıştırıcı), Bee Venom (arı zehri, kan sirkülasyonu artırıp cilde geçici bir dolgunluk veriyor), Pentylene Glycol, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Pulsatilla Koreana Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Polysorbate 20, Lecithin
Benim için içerik listesindeki öne çıkan kimyevi maddeler:
- onarıcı ve sakinleştirici etkisi olan salyangoz salgısı;
- sebum üretimini regüle eden, ciltteki gözenek görünümü ve lekeleri azaltan, cildi yatıştıran niacinamide;
- linoleic asit yüzdesi yüksek ayçiçeği ve aspir yağları;
- yüksek su tutma kapasitesine sahip sodium hyaluronate;
- cilt yatıştırıcı ve gözenek temizleyici söğüt kabuğu ekstraktı (kore menşeli cilt bakım ürünlerinde, genelde salisilik asit yerine yüksek oranda söğüt kabuğu özütü kullanılıyor);
- cildin kendini onarmasına yardımcı sh-oligopeptide-1;
- cildin yapıtaşlarından bir hümektan olan üre.
Kıvamı yoğun ve yağlı hisse sahip, kokusuz, ilk sürüldüğünde biraz beyazlık bırakan fakat sonrasında emilip yok olan bir krem bu. Dokusu yumuşak, sürmesi kolay. İlk sürdüğünüzde cildiniz yağlı kalacak gibi zannedebilirsiniz ancak 5-10 dk içinde emildiğinde ardında doğal ışıltılı, neme doymuş bir cilt bırakıyor. T bölgesi yağlı, gerisi normal biri olarak sadece The Ordinary 30% AHA %2 BHA ile peeling yaptığım zaman, yüzüme nemlendirici toniğimi sürdükten sonra kullanıyorum. Karma-yağlı ciltli kişiler için bence her gün kullanıma uygun değil, ancak kuru ciltliyseniz çok sevebilirsiniz. Ben dediğim gibi yüksek yüzdeli peelingden sonra kullanıyorum ve hem sürdükten hemen sonra, hem de ardından gelen günlerde cildim pırıl pırıl oluyor. Peelingin cillte yarattığı kurumayı ve döküntüyü tamamen dengeliyor.
Cildiniz dehidre ise, kullanmadan önce nemlendirici tonik ve serumları katmanlayıp, cildiniz kurumadan bu kremi sürmenizi tavsiye ederim. İçerisindeki palmitic acid, stearic acid, myristic acid gibi yoğun emoliyanlar vasıtasıyla, suyu cilde çok iyi hapsedebilme özelliğine sahip. Fakat buna rağmen ağırlık yapmıyor.
Asıl ambalajı daha büyükçe bir tüpte ve miktarı 50 gram. Bana yine Süslü’den sevgili Daria 5 adet deluxe deneme boyunu göndermişti, bunlar da zaten tam boy ürün miktarına denk geliyor. Henüz daha bir tüpünü bitiremedim (çok sık kullanmıyorum) ve kullandığım sürede bir sorun yaşamadım. Benim gibi yağlıya dönük karma ciltli biri için daha çok ara sıra yapılan yoğun nem maskesi olarak harika olduğunu düşünüyorum. Eğer çok reaktif ve tıkanmaya meyilli bir cildiniz varsa pek tavsiye etmem.
Not: Bu krem salyangoz sıvısı ve arı zehiri içerdiğinden vegan ve cruelty free sayılmıyor.
Comments
Post a Comment