SVR Sebiaclear Active Krem
Fransız dermokozmetik markası SVR’in (es.vi.er olarak okunuyor) akneli ciltlere yönelik Sebiaclear serisinin kimyasal soyucu özellikli kremini, artık neredeyse bitirmek üzere olduğumdan yorumlamaya karar verdim. Farklı kimyasal soyucuları denemeyi seviyorum ve bu krem de %14 Gluconolactone ve %4 Niacinamide içermesiyle dikkatimi çekmişti. SVR, 4 hafta içinde düzenli kullanımda ciltte görünür düzelme, aknelerde %64, siyah noktalarda ise %84 azalma vaat ediyor. Peki benim için vaatlerini yerine getirdi mi?
İçerik: Aqua (Purified Water), Gluconolactone (bir tür polihidroksi asidi; cildi nazikçe eksfoliye eder, yatıştırır), Cyclopentasiloxane (bir tür silikon; kremin yayılmasını kolaylaştırır, cildi yumuşatır ve su kaybını azaltır) ,Propanediol (akışkanlığı ayarlar), Methyl Methacrylate Crosspolymer (film oluşturucu), Niacinamide (b3 vitamini; sebum üretimini dengeler, cildi yatıştırır, akne lekelerinin solmasını hızlandırır), Sodium Hydroxide (ph ayarlayıcı), Ammonium Acryloyldimethyltaurate/Vp Copolymer (akışkanlığı ayarlar, formülü stabilize eder, cilde ipeksi bir his verir), Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer (jelleştirici), Salicylic Acid (yağda çözünen betahidroksi asidi; gözeneklerin içine nüfuz ederek tıkanıklıkları temizler, cildi yatıştırır), Saccharide Isomerate (cildi uzun süre nemli tutmayı vaat eden emoliyan madde), Citric Acid, Dimethiconol, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Polysorbate 60, Sodium Citrate, Sorbitan Isostearate, Parfum (Fragrance)
Ağzı sivri bir tüpte satılıyor. Kapağında krem birikmesi gibi sorunu yok, ürünü ziyan etmeden istediğiniz kadar almak da çok kolay. Miktarı 40 ml.
İçeriğindeki Gluconolactone, bir tür polihidroksi asidi ve büyük moleküllü olduğundan cildi daha yavaş penetre ederken nazikçe eksfoliye ediyor. Bu açıdan hassas ve rozalı ciltlere uygun. Bu üründeki %14 oranı size çok yüksek gibi gelmesin, Gluconolactone’un Glikolik asit gibi alfahidroksi asitlerine benzer yetkinlikte olduğu düşünülse de, onların tahriş edici yan etkilerine sahip değil ve bu yüzden daha yüksek oranlarda kullanılabiliyor.
Niacinamide ise en sevdiğim kimyasal bileşiklerden biri ve cildimizde de bulunuyor. Ciltteki seramidlerin sayısını artırma, bu şekilde bariyer fonksiyonunu güçlendirme, kırmızı akne izlerinin iyileşmesini hızlandırma, kahverengi lekeleri soldurma, ciltteki aşırı yağlanmayı regüle etme gibi çok sayıda, klinik deneylerde de gözlemlenmiş harika özellikleri var. Bu kremde de %4 oranında bulunuyor. Niacinamide’a alışkın değilseniz ya da cildiniz aşırı irrite olmuş ise yüzünüzde ani kızarma (facial flushing) yaptığı olabiliyor, fakat bu geçici bir etki.
Salisilik asit, yağda çözünebildiği için, tıkanmış gözeneklerin içine işleyerek birikmiş sebum ve ölü hücreleri temizleyebiliyor. Cildi güneşe karşı hassaslaştırmıyor ve iltihap azaltıcı (antienflamatuvar) etkisi var.
Öne çıkan içeriklerden de bahsettiğime göre, kozmetik his ve etkilerine geçmek istiyorum: Kremin cilde sürüldüğünde hafif yapışkan bir dokusu var. İçerdiği parfüm çok baskın değil fakat kalıcı diyebilirim, ancak beni rahatsız etmedi. Tek başına iyi bir nemlendiriciliği yok, hatta cildimde biraz gerilme hissi bile yaratıyor. Bu yüzden muhakkak üstüne başka bir krem katmanlamak gerek. Altına da Hyaluronic acid, panthenol gibi yatıştırıcı içeriklere sahip nemlendirici bir tonik/losyon/essence kullanmak, hem kolay emilmesi, hem de cilde rahat yayılması açısından faydalı oluyor.
Ben işaret parmağımın ucundan itibaren iki boğum boyunca ince bir çizgi halinde aldığım miktar kadarını tüm yüzüme ve boynuma sürüyorum. Bu miktar rahatlıkla yaydığım alana yetiyor (ellerim küçük denebilir). Yaklaşık 15- 20 sn emilmesini bekledikten sonra üzerine Neutrogena Water Gel’i, veyahut da Bepanthol Nemlendirici Krem’i sürüyorum. En son da Kuşburnu Yağı ile tüm nemi ve içerikleri cildime hapsediyorum.
Sürekli kullandığım nemlendiricim Acnecinamide Jel Krem’de de aynı miktarda ( %4) Niacinamide mevcut ve Sebiaclear Active kremle üst üste gelince daha önce bahsettiğim kırmızılığa yol açması durumunu yaşadım. Bu yüzden içerisinde Niacinamide olmayan başka bir kremle katmanlamak daha doğru olacaktır.
Daha önce bahsettiğim gibi çene ve nadiren de yanak bölgemde akne ve kapalı komedon sorunum var. Bu kremi kullanmaya başladığım Şubat ayında cildim sorunlu değildi ve yaza kadar da böyle devam etti. Ancak yazın stres, sıcak hava ve tahminen diyetimdeki değişiklik (her gün kefir içmeye başlamam) nedeniyle çenemin normalde çok daha az sorunlu sağ tarafında ve boynumda bir kapalı komedon patlaması yaşadım. Bu komedonların bazıları da teker teker akneye dönüştü. Ayrıca elmacık kemiklerimin altında da büyük sivilceler çıktı. Maalesef bu dönemde Sebiaclear active kremin hiçbir yatıştırıcı ya da iyileştirici etkisini gözlemleyemedim. Çenem için olmasa da yanaklarımda etkisini görmeyi beklemiştim.
Özetle, içeriğindeki asidin benim cildime yeterli gelmediğini ve çok çok yüzeysel bir eksfoliyan krem olduğunu düşünüyorum. Bir de hassas ciltlere yönelik olmasına rağmen parfüm içermesi biraz kafamı karıştırdı. Belki hali hazırda ilaçla sivilce tedavisi gören aşırı hassas ciltli kişiler için nazik bir soyucu olarak faydalı olabilir, fakat kendim gözle görülür bir iyileşme ya da yatıştırma etkisi göremediğim için tekrar almayı düşünmüyorum.
SVR Sebiaclear Active kremi ecznalerden edinebilirsiniz. Ben satın aldığımda 47-60 tl bandındaydı, lakin yükselen döviz kuru sebebiyle 90 tl bandına yükselmiş.
Comments
Post a Comment