Vichy Idéal Soleil Yüksek Korumalı Yüz Emülsiyonu SPF 50 - Yağlı/Karma Cilt
Vichy'nin uzun yıllar boyunca (8+ yıl) kullandığım ultra akışkan güneş sütü satıştan kalkınca, belki sadece ambalajı değişmiştir diye düşünerek satın aldığım, fakat beni büyük hayal kırıklığına uğratan güneş kreminin yazısını sonunda yazıyorum.
Evde yahut dışarıda olayım, mevsim ister kış ister yaz olsun, yüzüm (dışarıya çıkıyorsam, kıyafetime bağlı olarak tüm vücudum) için düzenli güneş kremi kullanıyorum. Bu yüzden de sürümü rahat olan, topaklanmayan, üst üste sürülebilen ve ağırlık yapmayan, bunlara ek olarak da ekonomik bir güneş kremi benim için çok önemli. Güneş kremi sürmek bir alışkanlık olması gerektiğinden ve en iyi faydayı onları düzenli kullanabildiğinizde alacağınızdan, güneş kreminizin sürmeyi seveceğiniz ve elinizin gideceği bir ürün olması çok önemli.
Daha önce kullandığım Ideal Soleil Micro-Fluid yüz için güneş sıvısı. |
İçerik listesi: Aqua / Water (Vichy termal suyu)- Homosalate (UVB filtresi) - Silica - Ethylhexyl Salicylate (UVB filtresi) - Ethylhexyl Triazone (Uvinul T150, UVB filtresi) - C12-15 Alkyl Benzoate - Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine (Tinosorb S, oldukça stabil UVA1 &UVA2 & UVB filtresi) - Drometrizole Trisiloxane (Mexoryl XL, L'oreal'in patentine sahip olduğu yeni nesil UVA2 filtresi, yağda çözünüyor) - Butyl Methoxydibenzoylmethane (Avobenzone, UVA1 filtresi) - Aluminum Starch Octenylsuccinate - Octocrylene (UVB & UVA2 filresi, Avobenzone'u stabilize eder) - Glycerin - Pentylene Glycol - Styrene/Acrylates Copolymer - Potassium Cetyl Phosphate - Parfum / Fragrance - Caprylyl Methicone - Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer - Aluminum Hydroxide - Caprylyl Glycol - Cinnamomum Cassia Bark Extract (Tarçın kabuğu ekstraktı)- Dimethicone - Disodium Edta - Inulin Lauryl Carbamate - Peg-8 Laurate - Phenoxyethanol - Poterium Officinale Root Extract - Stearic Acid - Stearyl Alcohol - Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid (Mexoryl SX, L'oreal'in patentine sahip olduğu bir diğer UVA1 & UVA2 filtresi, suda çözünüyor, XL versiyonu ile beraber kullanılıyor.) - Titanium Dioxide (UVB & UVA2 filtresi) - Tocopherol - Triethanolamine - Xanthan Gum - Zingiber Officinale Root Extract / Ginger Root Extract (Zencefil kökü ekstraktı)
İçeriklere baktığımda, UV ışınlarının her spektrumunu kapsayan ve stabil filtrelerden oluşan zengin bir liste görüyorum. Özellikle renk vererek vurguladığım yeni nesil fotostabilitesi yüksek Uv filtreleri, sadece L'oreal'e ait olan markaların güneş ürünlerinde bulunuyor (La Roche Posay Anthelios serisi, Garnier (Ombrelle) güneş kremleri, L'oreal Paris markasının güneş korumalı kremleri).
Tecrübelerim: Kremin filtre sistemi çok zengin olsa da, maalesef cilde uygulanması problemli. Kremi sürdükten sonra hızlıca yaymanız gerekiyor ,yoksa çabucak film oluşturmaya başlıyor ve topaklanıyor. Ciltte çok az bile kuru bir nokta olsa oralarda parçalı şekilde dağılıyor. Altına sürdüğünüz krem ve serumlara dikkat etmeniz lazım, onlar da topaklanmaya sebep olabiliyor (Neutrogena Hydro Boost Jel krem, Cerave günlük nemlendirici losyon'da topaklanma olmadı).
İkinci bir husus da kremin içeriğindeki parfüm miktarı ve tarçın ekstraktı. Esansiyel bitki suları güneş ışınıyla buluştuğunda alerjik tepkimelere sebep olabiliyor ve güneş kreminde bulunmalarının hiçbir faydası yok. Bu kremi alırken maalesef içerik listesini iyi incelememiştim ve tarçını da aldıktan sonra fark ettim. Parfümü de oldukça baskın ve kalıcı olan bir güneş kremi, bu yüzden koku hassasiyeti olanlara önermem.
Son bir diğer husus ise, tüpünün ağzı sivri olmadığı için başlığında güneş kremi birikmesi ve burada katılaşması. Kremi alırken bu katı parçalar elinize bulaşıyor ve yüzünüzde yuvarlanıyor.
Bundan sonra, La Roche Posay'in yeni çıkan ve hassas gözlere uygun güneş kremini denemeyi düşünüyorum.
Ek: Güneş kremi filtreleri ve hangi UV spektrumuna karşı etkili olduklarını görmek için şu listeye bakabilirsiniz.
Comments
Post a Comment