Bee Beauty Güneşten Koruyucu Matlaştırıcı Yüz Kremi 30 SPF


Roaccutane tedavisi gördüğüm ve denemek istediğim bir çok cilt bakım ürününü rafa kaldırdığım için bloga yazmaya ara vermiştim. Bu süre boyunca güneş kremi kullanımına ekstra özen gösterdim, dışarı çıkarken çok daha fazla krem sürdüm. Eh haliyle uygun fiyatlı ve düzgün formüle edilmiş güneş kremi arayışım da devam etti. Eczane markaları artık el yaktığı için drugstore’da ne var ne yok mercek altına aldım. Gratis’in kendi markası Bee Beauty'nin bu güneş kremi de bir indirimde 15 tl civarı fiyatıyla dikkatimi çekti, filtre kombinasyonunu ayak üstü incelediğimde beğendim ve ne kadar kötü olabilir diyerek satın aldım. Lafı dolandırmadan yazının girişinde söylüyorum; cidden kötüymüş.

Öncelikle içerik listesi:

Aqua, Octocrylene (UVB-UVA2 filtresi, Avobenzone’u stabilize ediyor), C12-15 Alkyl Benzoate (emoliyan), Cetearyl Ethylexanoate (emoliyan), Glycerin (gliserin; hümektan yani nem tutucu), Ceteareth-20 (bir tür yağ alkolü; emoliyan, emulsifiye edici), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Avobenzone; UVA1-2 filtresi), Alcohol (solvent yani çözücü), Ethylexyl Triazone (Uvinul T 150, UVB filtresi), Methyl Methacrylate Crosspolymer (film oluşturucu ve kremin sürülmesini kolaylaştırıcı bir tür polimer, ayrıca ciltteki sebum fazlasını da emme fonksiyonu varmış), Isododecane (kremin sürülmesini kolaylaştırıcı bir tür emoliyan, ciltte ağırlık yapmıyor), Hydrogenated tetradecenyl/methylpentadecene (solvent, akışkanlık ayarlayıcı), Polyesther-5 (film oluşturucu), Bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine (Tinosorb S; oldukça stabil bir UVA-UVB filtresi), Polymethyl methacrylate (film oluşturucu, akışkanlık ayarlayıcı), Tris-biphenyl triazine (nano)(Tinosorb A2B; oldukça stabil bir UVB-UVA2 filtresi, Tinosorb S’in eksik kaldığı spektrumu kapsıyor), Avena Sativa Kernel Extract (Yulaf ekstraktı; yatıştırıcı ve nemlendirici), Helianthus Annus Seed Oil (Ayçiçek yağı; emoliyan), PEG-60 Hydrogenated Castor Oil (sürfektan, yağ ve suyun karışmasını sağlar), Tocopheryl Acetate (e vitamini, antioksidan), Panthenol (nem tutucu, cilt yatıştırıcı), Bis-Ethylexyl Hydroxydimethoxy Banzylmalonate (antioksidan, ayrıca UV filtrelerini de stabilize etmeye destek oluyor), Polyglyceryl-3 Diisostearate (emoliyan, sürfektan), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (akışkanlık ayarlayıcı, stabilize edici), Carbomer (jelleştirici), Ethylexylglycerin (koruyucu), Hydroxyacetophenone (koruyucu), Phenoxyethanol (koruyucu), Sodium Hydroxide (ph ayarlayıcı), Disodium EDTA (ağır metalleri elimine eden şelasyon maddesi), Octadecyl Di-Butyl-4-Hydroxyhydrocinnamate (antioksidan), Parfum.


UV filtresi kombinasyonu kağıt üstünde oldukça iyi görünüyor. Tamamen organik (kimyasal) filtreler kullanılmış, inorganik filtre (titanum dioxide ve çinko) içermiyor. Güneş kremi alırken içerik listesinde özellikle Tinosorb S görürsem içim çok daha rahat oluyor açıkçası, çünkü çok stabil -yani koruma özelliğini daha uzun süre muhafaza edebilen- bir UV filtresi. Ancak şehirde-evde kullanmak için güneş kremi seçerken ciltteki duruşu da koruması kadar önemli hale geliyor, çünkü yağ tavası gibi görünmek istemiyoruz.



Bu güneş kremi, üzerinde matlaştırıcı ve parlama karşıtı olduğu belirtilmesine rağmen bir o kadar parlak ve ağır bir krem. Hatta şimdiye dek kullandığım en yağlı görüntülü güneş kremi olduğunu söyleyebilirim. Bir çok vücuda yönelik güneş kreminden bile (Nivea’nın mavi ambalajlı SPF 30 güneş kremi daha mat) daha parlak bir duruşu var, ve isterseniz elinize ya da en kuru yerinize sürün, ayna gibi ışıldıyorsunuz. Bunun sebebi tahminimce yağda çözünen ve suya dayanıklı güneş filtrelerinden bolca içermesi, ayrıca içeriğinde bulunan diğer bazı emoliyanlar. İçeriğindeki maddelerden tanımadıklarımı araştırırken Polyesther-5 isimli film oluşturucunun bir türevinin saç spreylerinde yüksek parlaklık vermek için kullanıldığını okudum. Formülatör olmadığım ve maddelerin yüzdelerini bilemeyeceğimiz için kesin bir yorum yapmak mümkün değil. 

Yayması kolay ve akışkan bir krem ancak parlak olmasının yanında yapış yapış ve ağır bir his de bırakıyor. Ayrıca kapağında birikip katılaşma problemi mevcut.


Suya dayanıklı olması ve güçlü bir filtre kombinasyonuna sahip olması sebebiyle plajda ya da havuzda kullanmaya daha uygun olduğunu düşündüğüm bir güneş kremi oldu bu da. İndirimlerde 15-20 tl civarında alınabiliyor, o açıdan çok ekonomik fakat matlık ve hızlı emilme vaadini yerine getiremiyor. Yüzünüze aydınlatıcıyı boca etmişsiniz gibi bir görüntüden hoşlanıyorsanız makyaj bazı olarak da deneyebilirsiniz. Ben tekrar almayı düşünmüyorum.

Comments

  1. maalesef ben de henüz yüzümü bembeyaz/yapyağlı göstermeyen ama uygun fiyatlı güneş kremi bulamadım :( sizin incelemelerinizi merakla bekliyor ve okuyorum, kendinize iyi bakın :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok teşekkür ederim ^_^ %50 indirimde yakalarsanız Nivea'nın 50 faktör "yüz için parlama karşıtı" güneş kremini deneyin, Güney Kore güneş kremleri kadar hafif ve mat duruyor. İncelemesini de yapacağım burada. Siz de kendinize iyi bakın :)

      Delete

Post a Comment